Gebruikershandleiding voor Gua Sha op het Gezicht

woman doing skincare routine while sitting on bed

Gebruikershandleiding voor Gua Sha op het Gezicht

Volg deze stappen zorgvuldig en geniet van de ontspanning en eventuele voordelen voor de huid die Gua Sha op het gezicht kan bieden. Onthoud dat consistentie belangrijk is, dus neem de tijd om deze techniek in je dagelijkse huidverzorgingsroutine op te nemen voor de beste resultaten.

Stap 1: Voorbereiding

 • Begin met een schone en gereinigde huid. Gebruik een zachte reiniger om eventuele make-up, vuil en overtollige olie te verwijderen.

Stap 2: Kies de juiste GotSha tool

 • Selecteer een GotSha tool die speciaal is ontworpen voor gebruik op het gezicht. Deze zijn meestal kleiner dan de varianten die voor het lichaam worden gebruikt. Zoals de Hartvormige GotSha schraper.

Stap 3: Breng een huidverzorgingsproduct aan

 • Als je dat wenst, kun je een beetje gezichtsolie, serum of moisturizer aanbrengen op je gezicht. Dit helpt de schraper soepel over je huid te laten glijden. Indien je kiest om hiervoor een speciale Gua Sha olie te gebruiken adviseren we de witte variant. Deze is speciaal bedoeld voor het gezicht. De rode variant en onze andere oliën zijn te sterk qua ingrediënten waardoor ze niet voor het gezicht geschikt zijn.

Stap 4: Begin met schrapen

 • Houd de Gua Sha-schraper stevig maar voorzichtig vast en plaats het platte deel tegen je huid op het te behandelen gebied. Je kunt beginnen met je voorhoofd, wangen, kaaklijn of hals, afhankelijk van je voorkeur.
 • Begin met zachte, neerwaartse bewegingen en volg de natuurlijke contouren van je gezicht. Houd de schraper in een hoek van ongeveer 30 graden ten opzichte van je huid.

Stap 5: Let op de druk

 • Breng matige druk aan, maar zorg ervoor dat het niet pijnlijk is. De druk moet comfortabel en ontspannend zijn.

Stap 6: Werk van binnen naar buiten

 • Als je je gezicht behandelt, werk dan vanuit het midden van je gezicht naar buiten toe. Deze techniek helpt de lymfestroom te stimuleren en eventuele opgehoopte gifstoffen af te voeren.

Stap 7: Gebruik verschillende technieken

 • Experimenteer met verschillende Gua Sha-technieken, zoals lange strijkbewegingen, korte schrapende bewegingen en cirkelvormige bewegingen, afhankelijk van je behoeften. Concentreer je op gebieden met spierspanning, fijne lijntjes of zwelling.

Stap 8: Herhaal en wees geduldig

 • Herhaal de schraapbewegingen 5-10 keer per gebied. Neem de tijd en wees geduldig, vooral als je nieuw bent in Gua Sha op het gezicht. Het kan enkele weken duren voordat je de volledige voordelen ziet.

Stap 9: Hydrateer na gebruik

 • Na het Gua Sha-gebruik, breng een hydraterende crème of moisturizer aan om je huid te voeden.

Stap 10: Onderhoud van je GotSha-tool

 • Reinig je GotSha-schraper na elk gebruik met warm water en milde zeep. Droog het grondig af voordat je het opbergt. Na verloop van tijd zal de tool minder mooi worden doordat messing en koper oxideren als het in aanmerking komt met lucht, de huid en/of water. Indien je hem weer mooi wilt polijsten kan je daarvoor onze onderhoudstools gebruiken. De tool zal daarmee zijn glans weer terug krijgen.

Volg deze stappen zorgvuldig en geniet van de ontspanning en eventuele voordelen voor de huid die Gua Sha op het gezicht kan bieden. Onthoud dat consistentie belangrijk is, dus neem de tijd om deze techniek in je dagelijkse huidverzorgingsroutine op te nemen voor de beste resultaten.