Gebruikershandleiding voor Gua Sha op het Lichaam

chest of a woman in spaghetti strap using gua sha

Gebruikershandleiding voor Gua Sha op het Lichaam

Volg deze stappen zorgvuldig en geniet van de ontspanning en eventuele voordelen voor de bloedcirculatie en spierspanning die Gua Sha op het lichaam kan bieden. Onthoud dat consistentie belangrijk is, dus neem de tijd om deze techniek in je wellnessroutine op te nemen voor de beste resultaten. Als je twijfelt, kun je overwegen om een professional te raadplegen die bekend is met Gua

Stap 1: Voorbereiding

 • Begin met een schone huid. Gebruik indien gewenst een milde lichaamsreiniger om vuil en overtollige olie te verwijderen.

Stap 2: Kies de juiste Gua Sha-tool

 • Selecteer een Gua Sha-schraper die geschikt is voor gebruik op het lichaam. Deze zijn over het algemeen groter dan die voor het gezicht. Kies er een die comfortabel in je hand ligt.

Stap 3: Breng olie aan

 • Voor een soepelere en comfortabelere ervaring kun je wat olie aanbrengen op het gebied dat je wilt behandelen. Er zijn speciale oliën die de Gua Sha techniek ondersteunen. Je kan deze vinden in onze winkel. Je zou eventueel ook een andere olie of crème kunnen gebruiken. Het belangrijkste is dat je iets gebruikt om beschadiging aan de huid te voorkomen.

Stap 4: Begin met schrapen

 • Houd de Gua Sha-schraper in je hand en plaats het platte deel tegen je huid op het te behandelen lichaamsdeel.
 • Begin met zachte, langzame bewegingen en volg de natuurlijke contouren van je lichaam. Houd de schraper in een hoek van ongeveer 30 graden ten opzichte van je huid.

Stap 5: Let op de druk

 • Breng matige druk aan, maar zorg ervoor dat het niet pijnlijk is. De druk moet comfortabel en ontspannend zijn.

Stap 6: Werk vanuit het midden naar buiten

 • Als je een specifiek lichaamsdeel behandelt, werk dan vanuit het midden naar buiten toe en van boven naar beneden. Deze techniek helpt de bloedcirculatie te bevorderen en de spieren te ontspannen.

Stap 7: Gebruik verschillende technieken

 • Experimenteer met verschillende Gua Sha-technieken, zoals lange strijkbewegingen, korte schrapende bewegingen en cirkelvormige bewegingen, afhankelijk van je behoeften.

Stap 8: Herhaal en wees geduldig

 • Herhaal de schraapbewegingen 10-20 keer per gebied. Neem de tijd en wees geduldig, vooral als je nieuw bent in Gua Sha op het lichaam. Het kan even duren voordat je gewenste resultaten ziet.

Stap 9: Hydrateer na gebruik

 • Na het Gua Sha-gebruik, breng eventueel een vochtinbrengende lotion of olie aan op je huid om deze te hydrateren en te verzorgen.

Stap 10: Onderhoud van je GotSha-tool

 • Reinig je GotSha Tool na elk gebruik met warm water en milde zeep. Droog het grondig af voordat je het opbergt. Doordat messing en koper oxideren zal je na verloop van tijd zien dat de schraper minder mooi wordt. Gebruik hiervoor onze speciale reinigingstools om de schrapers weer zo goed als nieuw te krijgen. Je kan hier meer over lezen in onze blog ‘Onderhoud van jouw GotSha tools’.