Schrapers van verschillende materialen

brown man face figurine

Schrapers van verschillende materialen

Het materiaal van de GotSha schrapers is messing, koper en RVS. Messing is een legering die is samengesteld uit koper (Cu) en zink (Zn). De kopere tools zijn roze/rood van kleur, de messing tools zijn goudkleurig en de RVS tools zijn zilverkleurig. Waarom hebben wij gekozen voor deze materialen?

Alle schrapers/tools hebben invloed op het lichaam, maar er zijn enkele verschillen tussen de verschillende materialen die de ervaring kunnen beïnvloeden:

Hieronder een opsomming van de voor- en nadelen van elk type materiaal. Ook de materialen die wel veel voorkomen maar wij zelf niet verkopen.

Koperen / Messing schrapers:

 • Thermische eigenschappen: Koper is een uitstekende geleider van warmte. Dit betekent dat een koperen schraper snel de lichaamswarmte kan absorberen en behouden. Het gebruik van een koperen schraper kan daarom een verwarmend effect op de huid hebben, wat sommige mensen als aangenaam ervaren. Dit kan helpen om spieren te ontspannen en de doorbloeding te verbeteren.
 • Antibacteriële eigenschappen: Koper heeft van nature antibacteriële eigenschappen, wat kan bijdragen aan een hygiënische ervaring bij het gebruik van de schraper.
 • Esthetiek: Messing heeft een unieke en warme gouden tint, wat sommige mensen esthetisch aantrekkelijk vinden. Een messing schraper kan dus een aantrekkelijke optie zijn voor diegenen die waarde hechten aan het uiterlijk van hun tool.
 • Traditioneel gebruik: In sommige traditionele geneeskundesystemen wordt koper of messing gebruikt vanwege de veronderstelde helende eigenschappen. Dit kan aansprekend zijn voor mensen die belang hechten aan traditionele benaderingen van gezondheid en welzijn.
 • Duurzaamheid: Koper / Messing is een duurzaam materiaal ten opzichte van bijv. kwarts. RVS is duurzamer dan koper en messing. Om de duurzaamheid van de koperen en messing tools te bevorderen is het aan te raden om ze eens in de zoveel tijd te onderhouden met onze speciale onderhoudstools.
 • Therapeutisch effect: de schrapers gemaakt van koper en messing kunnen erg dun worden gemaakt waardoor ze een versterkend therapeutisch effect hebben. Daarnaast zijn ze relatief zwaar ten opzichte van schrapers gemaakt van kwarts en hout. Hierdoor werken ze dieper door dan deze materialen.
 • Prijs: Koperen / messing Gua Sha-schrapers kunnen over het algemeen duurder zijn dan schrapers gemaakt van andere materialen, zoals hout of kunststof.
 • Onderhoud: Koperen / messing schrapers vereisen enige zorg en onderhoud om hun glans en hygiëne te behouden. Ze kunnen na verloop van tijd oxideren en een patina ontwikkelen, wat sommige mensen mogelijk niet waarderen.

RVS schrapers:

 • Duurzaamheid: Roestvrij staal is duurzaam en roest niet, wat betekent dat RVS-schrapers over het algemeen langer meegaan dan koperen schrapers. Ze zijn bestand tegen corrosie en slijtage.
 • Hygiënisch: RVS is een glad en niet-poreus materiaal, wat betekent dat het gemakkelijk te reinigen en hygiënisch te houden is. Het is resistent tegen de opbouw van bacteriën en microben op het oppervlak.
 • Thermische neutraliteit: RVS is thermisch neutraal, wat betekent dat het de huid niet opwarmt of afkoelt tijdens gebruik. Dit maakt het geschikt voor mensen die geen voorkeur hebben voor een verwarmend of verkoelend effect.
 • Therapeutisch effect: de schrapers gemaakt van RVS kunnen erg dun worden gemaakt waardoor ze een versterkend therapeutisch effect hebben. Daarnaast zijn ze relatief zwaar ten opzichte van schrapers gemaakt van kwarts en hout. Hierdoor werken ze dieper door dan deze materialen.
 • Esthetiek: Sommige mensen geven de voorkeur aan het uiterlijk van materialen zoals koper of kwarts vanwege hun esthetische aantrekkingskracht. RVS heeft een neutrale uitstraling.
 • Geen energetische eigenschappen: In tegenstelling tot edelstenen zoals kwarts, worden aan RVS geen specifieke spirituele of energetische eigenschappen toegeschreven. Voor mensen die belang hechten aan kristaltherapie, kan dit een nadeel zijn.

Kwarts schrapers:

 • Energie en spirituele betekenis: Veel mensen geloven dat edelstenen zoals kwarts specifieke energetische en spirituele eigenschappen hebben. Kwarts wordt vaak geassocieerd met positieve energie, zuivering en heling. Mensen die belang hechten aan kristaltherapie kunnen de spirituele betekenis van kwarts waarderen tijdens hun Gua Sha-ritueel.
 • Verschillende kwartssoorten: Er zijn verschillende soorten kwarts, elk met unieke eigenschappen. Bijvoorbeeld, rozenkwarts wordt vaak geassocieerd met liefde en zelfzorg, terwijl amethist wordt geassocieerd met spirituele groei. Je kunt een kwarts tool kiezen op basis van de specifieke eigenschappen die je zoekt.
 • Koelingseffect: In vergelijking met metalen schrapers zoals koper of roestvrij staal voelt kwarts vaak koeler aan op de huid. Dit koelingseffect kan verfrissend zijn, vooral bij het behandelen van ontstoken of gezwollen gebieden. Het kan helpen om zwelling te verminderen en een verlichtend gevoel te bieden.
 • Esthetiek: Kwarts heeft van nature een heldere en vaak kristalachtige uitstraling. Het kan er elegant en esthetisch aantrekkelijk uitzien, wat sommige mensen aanspreekt.
 • Fragiel: Kwarts is een edelsteen en daarom fragieler dan metalen of houten schrapers. Het kan gemakkelijker breken of beschadigd raken als het op een harde ondergrond valt.
 • Krasgevoelig: Kwarts kan gevoelig zijn voor krassen, vooral als het in contact komt met harde materialen. Dit kan de esthetische uitstraling van de schraper beïnvloeden.
 • Onderhoud: Kwarts schrapers vereisen enige zorg en onderhoud. Ze moeten voorzichtig worden behandeld om te voorkomen dat ze beschadigd raken.

Houten schrapers:

 • Natuurlijk en milieuvriendelijk: Hout is een natuurlijk materiaal dat duurzaam en milieuvriendelijk is. Als je waarde hecht aan eco-vriendelijke opties, is een houten schraper een goede keuze.
 • Lichtgewicht en gemakkelijk te hanteren: Houten schrapers zijn over het algemeen licht van gewicht en gemakkelijk vast te houden, waardoor ze comfortabel zijn om mee te werken.
 • Geen thermische geleiding: In tegenstelling tot metalen schrapers zoals koper of messing, geleidt hout geen warmte. Dit betekent dat houten schrapers de huid niet verwarmen tijdens gebruik, wat gunstig kan zijn voor mensen die de voorkeur geven aan een neutraal of verkoelend effect.
 • Minder duurzaam: In vergelijking met metalen schrapers zijn houten schrapers over het algemeen minder duurzaam en kunnen ze na verloop van tijd slijtage vertonen. Ze kunnen gevoelig zijn voor krassen en barsten, vooral als ze niet goed worden onderhouden.
 • Hygiëne: Houten schrapers kunnen poriën en kleine scheurtjes ontwikkelen waarin vuil en bacteriën zich kunnen ophopen. Dit kan hygiënische zorg vereisen om ervoor te zorgen dat de schraper schoon blijft.
 • Minder gladde randen: De randen van houten schrapers zijn doorgaans minder glad dan die van metalen schrapers, wat invloed kan hebben op het comfort en de effectiviteit van de behandeling.
 • Minder geschikt voor olietoepassingen: Houten schrapers kunnen moeilijker te reinigen zijn na gebruik met oliën of andere huidverzorgingsproducten, omdat het hout deze stoffen kan absorberen.

Het is belangrijk om te onthouden dat de effectiviteit van methodes zoals Gua Sha meer afhangt van de techniek en druk dan van het materiaal van de schraper. Alle materialen schrapers kunnen nuttig zijn bij het verbeteren van de doorbloeding, het verminderen van spierspanning en het bevorderen van ontspanning en welzijn. Het is raadzaam om de schraper te kiezen die het beste past bij je persoonlijke voorkeur en behoeften.

Indien je een voorkeur geeft aan houten schrapers of schrapers gemaakt van de diverse edelstenen dan raden we je aan om verder te zoeken op de website van massagefabriek. Zij hebben voor deze twee materiaal soorten het meest uitgebreide assortiment in Nederland.